Tools of Titans

 

annimarian_tools_of_titans

Heippa! Edellisessä Nykki-postauksessa kerroin ostaneeni kirjan ja nyt ajattelin kertoa siitä vähän enemmän! Olin kuullut kirjasta aikaisemmin ja olin miettinyt sen ostamista. Nyt New Yorkissa kun sitten menin kirjakauppaan, muistin sattumalta tuon kirjan ja löysin sen hyllystä. Kirja on siis Tim Ferrissin Tools of Titans. Oon viimevuosina tykännyt lukea erilaisia self-help ja personal development-kirjoja laidasta laitaan. Esimerkkejä aiheista ovat mm. kodin ja koko elämän siivoaminen ja järjestäminen, uusien hyvien rutiinien ja tapojen kehittäminen, oman työskentelyn tehokkuuden parantaminen ja niin edelleen. Innostun todella helposti uusista ja motivoivista ideoista ja ajatusmalleista ja hyvän kirjan aloitettuani en meinaa pysyä housuissani, kun haluan jo testata ja tehdä kaikkea mitä kirjassa sanotaan! Tällaisia kirjoja en voi lukea illalla ennen nukkumaan menoa, koska muuten en saa unta kun käyn niin kierroksilla 😀

Tools of Titans-kirjaan on koottu vinkkejä ja neuvoja menestyneiltä huippu-urheilijoilta, näyttelijöiltä, muusikoilta, yrittäjiltä, poliitikoilta, ylipäätään menestyneiltä ihmisiltä. Neuvot on koottu haastattelun muodossa, joten kirjaa on todella helppo ja nopea lukea. Kirja on jaettu kolmeen osaan: healthy, wealthy ja wise. Tähän mennessä oon lukenut vasta kahta ensimmäistä osiota, mutta jo nyt voin suositella kirjaa. Musta on ihanaa, että kirjassa ei oo yhtään ylimääräistä, tyhjänpäiväistä lausetta. Oon jättänyt monta kirjaa kesken, kun teksti on toistanut liikaa itseään ja kappaleissa on puolet vain täytteeksi lisättyä huttua ja hyvät pointit hukkuu tyhjänpäiväiseen jaaritteluun. Tässä kirjassa ei oo sitä ongelmaa, vaan päin vastoin! Informaatiota tulee niin tiiviiseen tahtiin, että välillä pitää pitää vähän taukoa ja sulatella lukemaansa.

Tykkään myös siitä, että kirjan vinkit on usein tosi suoraviivaisia. Kun menestyjät itse kertovat, millä keinoilla he ovat menestyksensä saavuttaneet, teksti vaikuttaa uskottavalta. Kaikesta ei myöskään tarvi olla samaa mieltä, vaan kirjasta voi ihan surutta lukea vain ne kohdat ja haastattelut, mitkä itseä kiinnostaa. Tim Ferriss on kirjoittanut myös “The 4-hour workweek “-kirjan, josta oon kuullut jo kauan aikaa sitten, mutta en oo saanut aikaiseksi lukea. Seuraavaksi taidan iskeä sen kimppuun! Kertokaapas te, luetteko te mitään self-help kirjoja? Miksi niitä sanotaan suomeksi?! Onko teillä jotain suosikkeja?

Hello! On my last New York-post I mentioned that I bought a book and now I’d like to tell more about that book. I had heard about that book before and thought of buying it. Now that I was in New York and I walked in to the book store, I remembered the book and found it on the shelf. It it the Tools of Titans by Tim Ferriss. The past couple of years I have liked to read all kinds of self-help and personal development books, the topics being, for example, cleaning and organizing the home and the whole life, developing new good routines and habits and working more efficiently. I get exited about new ideas very easily and when I start a good book, I can barely contain myself, as I immediately want to test and do everything the book says. I can never read these kinds of book before going to sleep, because I wouldn’t be able to sleep as my mind starts racing with the new ideas 😀

Tools of Titans consists of tips and advice from many successful people, like athletes, actors, musicians, entrepreneurs, politicians, just all kinds of successful humans. The advises are presented in an interview-form, so the book is very easy and quick to read. The book is divided into three parts: healthy, wealthy and wise. This far I have read stuff from the two first parts and I can already recommend this book. I love it, that there is not a single meaningless, empty sentence in the book. I have given up with many other books, because they are too repetitive and half of the text is there just to fill the space and the good points of the book just disappear into the meaningless bla bla. This book doesn’t have that problem, it is quite the opposite! The flow of information is so strong, that sometimes you need to take a break from the reading just to let it sink in.

I also love it that the tips and advises are often so straightforward. When those successful persons tell their own stories on how they built their success, it is very believable. You also don’t need to agree with everything on the book and you can just skip the parts you don’t feel like reading and read only the interviews that you are interested in. Tim Ferriss has also written “The 4-hour workweek” of which I have heard of a long time ago, but never got to read it. I think that will be my next book to read! You tell me now, do you read self-help books? What are your favorites?

 

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *