Osaka from standby

annimarian

annimarian

annimarian

annimarianHellou! Mulla alkoi maanantaina kaukopäivystys ja heti tuli soitto ja lähtö Osakaan Japaniin. Oon ollu Osakassa ainakin kerran, ehkä kahesti aikaisemmin. Meidän hotellin vieressä on ihan järkyttävän suuri juna- ja metroasema ja samassa syssyssä on myös useampi ostoskeskus. Ekaksi mietin, että en käy missään muualla kuin syömässä, mutta hyvin nukuttujen päikkäreiden jälkeen olikin sen verran pirteä olo, että kävelin vähän muuallekin kuin suoraan ravintolaan.

Dubaissa mun ehdoton lempparikauppa on Kinokuniya, mikä on Japanilainen kirjakauppa. Katoin kartasta äkkiä, että joo, tuossahan se on lähellä hotellia ja ajattelin käydä katsomassa, minkälainen kauppa niillä on täällä kotimaassaan. “Tuossa lähellä” olikin aika epätarkka määre ja mulla kestikin sitten tovi löytää koko kauppa, apuakin piti kysyä. Ne asemarakennukset ja niiden yhteydessä olevat ostoskeskukset on niin valtavia, että helpommalla pääsee, kun kattoo ihan tarkan sijainnin etukäteen 😀 Kauppa oli (yllättäen) todella iso, mutta englannin kielisiä kirjoja oli tosi vähän. Äsken kaupan nimen kirjoitusasua googlatessani huomasin, että myös New Yorkissa on iso Kinokuniyan liike ihan hoodeilla, ja oon menossa Nykkiin kuun lopussa. Sinne siis!

Aikani käveleskeltyäni menin syömään samaan ravintolaan, missä kävin viimeksikin. Se on lähellä hotellia ja tiedän, että sieltä saa hyvää ruokaa. Aika harvoin millään reissuilla tulee kauheasti kokeiltua uusia paikkoja, jos tietää jo jonkin hyvän paikan. Siinä väsymyksen tilassa, mikä yleensä on, en halua ottaa sitä riskiä, että joutuisin etsiin ravintolaa kauan tai että ruoka ei olisikaan hyvää. Tuttu ja turvallinen on yleensä mun valinta!

Ootteko muuten käyneet jo katsomassa eBookersin sivuilta Helsinki-vinkkejä, joiden kokoamiseen minäkin osallistuin? Sivu löytyy täältä ja siellä voi selailla mun ja muiden bloggaajien menovinkkejä Helsinkiin. Ihanaa viikonlopun jatkoa!

Hello! On Monday I started my long-haul standby and immediately I got a call and fly to Osaka, Japan. I have been to Osaka once or twice before. Right in front of our hotel there is this ginormous metro and train station and there are also several different shopping centers there. First I thought that I would only go to eat and that’s all, but after a good nap I felt like walking a little more.

My absolute favorite store in Dubai is Kinokuniya, a Japanese book store. I checked from the map quickly that there is one store also near the hotel in Osaka, so I decided to go and check out what kind of store they have in their own country. Well, the “near” is quite broad expression and it took me a while to find the store, I even had to ask help. The station buildings and the malls are so gigantic and it would have been much easier if I had checked the exact location beforehand 😀 The shop was so big (surprise, surprise), but the section for English books was small. A moment ago when checking the spelling of the name, I noticed that they have a store in New York as well, at a good location. I’m going to New York in the end of this month, so that’s where you’ll find me!

After walking a while I went to eat in this same restaurant I visited before. It’s near the hotel and I know the food is good. It is very seldom that I want to test out new restaurants on my work trips if I have found a good one already. In that state of tiredness that I’m usually in, I don’t want to waste time on looking and I just want to be sure to have good food.

Have you already checked the eBookers page for Helsinki tips, that I also participated in creating? The page is here and you can see my tips as well as other bloggers’ tips for what to do in Helsinki. Have a lovely rest of the weekend!

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *