Best tips for long haul flights

annimarian

 

Ihanat kamalat kaukolennot! Matkustajana on varmasti lähes aina ihanaa olla kaukolennolla, koska se tarkoittaa johonkin ihanaan kohteeseen pääsemistä. Pitkiin lentoihin liittyy kuitenkin omat haasteensa ja ajattelin jakaa muutaman vinkin, mitkä on ainakin mulle osoittautuneet hyödyllisiksi. Todella monet pitkän lennon pienet epämiellyttävyydet voi välttää, kun valmistautuu lennolle hyvin.

 • Sopivat vaatteet. Joustavat ja mukavat vaatteet, joissa on helppo liikkua ja istua. Kannattaa pukea kerroksia, jotta vaatetusta on helppo vähentää tai lisätä koneen lämpötilan mukaan. Joskus tietyissä paikoissa konetta saattaa olla viileämpää tai kuumempaa kuin muualla, joten aina kannattaa varautua hyvin.
 • Älä matkusta shortseissa ja varvastossuissa. Vaikka olisitkin menossa lämpimään kohteeseen tai tulossa sellaisesta. Koneessa on kuitenkin usein aika viileää. Kuulostaa ehkä turhalta vinkiltä, mutta tällaisia matkustajia näkee todella paljon!
 • Lentokoneen ilma on todella kuivaa, joten varaudu siihen sisäisesti ja ulkoisesti. Lennon aikana kannattaa juoda paljon vettä ja omaa juomapulloa voi täyttää koneen keittiössä. Itse välttäisin myös kovin suolaisia tai sokerisia naposteltavia ja suosisin mieluummin vaikka hedelmiä tai muuta kevyttä ja vesipitoista syötävää. Nestehukka voi aiheuttaa nuutuneen olon ja sitä tuskin kukaan haluaa vielä jet lagin päälle.
 • Liiku! Kävele vessaan ja keittiöön ja venyttele vähän samalla reissulla. Liikkuminen ja veden juominen vähentää turvotusta ja pienentää myös veritulpan riskiä. Myös ennen lentoa ja erityisesti lennon jälkeen kannattaa liikkua ja venytellä.
 • Iho kuivuu lentokoneessa helposti, joten meikkiä ei kannata kaukolennoilla käyttää ellei ole pakko. Hyvä kosteutus ja kasvosuihke auttavat pitämään ihon pehmeänä. Mulla tahtoo aina kuivua kasvojen iho kaukolennoilla ja keksin tässä vastikään sekoittaa kasvoöljyä CC-voiteeseen. Ei kuivu enää ja meikki pysyy kauniina koko lennon!
 • Älä liiku koneessa avojaloin tai sukkasillaan. Kengät on toki hyvä ottaa pois paikallaan istuessa, mutta käytävillä ei kannata liikkua ilman kenkiä. Paljon näkee myös ihmisiä, jotka menevät AVOJALOIN vessaan. Jos vessan lattialla on nestettä, se ei välttämättä ole vettä. Sanonpa vaan. Musta on niin hassua, että tietyt kansallisuudet pitää kengät jalassa omassa kodissaan, mutta menee avojaloin julkiseen vessaan 😀

Siinäpäs muutamat jutut! Onko teillä hyviä vinkkejä pitkille lennoille? Kysymyksiä? 🙂

Long haul flights! Lovely and horrible at the same time! As a passenger it’s almost always lovely, because you are arriving to some nice destination. Long flights bring their own little challenges and I would like to share a few tips that I have found useful. So many of the small inconveniences can be avoided with a little bit of preparation.

 • Suitable clothes. Wear soft and comfortable clothes that allow you to move and sit down comfortably. Wear layers that are easy to put on and take off according to the temperature on the plane. In some places in the plane it can be colder or hotter than elsewhere so it’s good to be well prepared.
 • Don’t wear shorts and flip flops. Not even if you are travelling to a warm destination or from such place. It’s always a little cool in the plane. This may sound like an obvious thing, but there are a lot of passengers who come to the plane with minimal clothing.
 • The air in the plane is very dry so prepare both internally and externally. Drink a lot of water and remember that you can fill your water bottle in the galley. I would also avoid eating sugary and salty snacks and instead have some fruit or other food with high water content. Dehydration can make you feel low and tired and nobody wants that on top of a jet lag.
 • Move! Walk to the toilet and to the galley and do some stretching as well. Drinking a lot of water and moving helps to avoid bloating and moving also reduces the risk of blood clot. It’s also good to move and do some stretching before and especially after a long flight.
 • The dry air in the plane makes the skin dry too. Don’t wear make-up if you don’t have to. A good moisturizer and a facial spray help keeping the skin soft. My skin used to get very dry especially on the long flights so I started to mix some facial oil into my CC-cream. No more dry skin and the make-up stays good through the whole flight!
 • Don’t move around in the plane bare feet or with only socks on. It’s good to take the shoes off when you are sitting, but otherwise – keep them on. I see a lot of passengers going to the toilets BARE FEET. Let me tell you, the liquid on the lavatory floor is not always water. I think it is funny that some nationalities keep their shoes on in their own homes, but they go bare feet into a public toilet 😀

There are a few things that came to my mind! Do you have any good tips for long flights? Any questions? 🙂

 

 

Follow:

4 Comments

 1. Rk
  March 13, 2017 / 6:44 pm

  Voiko juomapullon oikeasti tulla täyttämään koneen keittiöön? Hassua, oon matkustanut aika paljon, mutten koskaan tiennyt tätä.

  Mitä kasvoöljyä sekoitit cc-voiteeseen? Missä suhteessa? Pakko kokeilla tätä! Toisaalta miksei voi laittaa kasvoöljyä ensin ja sen päälle meikkiä? ootko kokeillut tätä ja missä ero?

  Kiitos kivasta blogista! Aina innolla odottelen reissu- ja arkipostauksiasi ja matkatessa oon ajatellut et oispa hauska kun oisit just samalla lennolla töissä:)
  T. Vakilukija

  • annimarian
   March 14, 2017 / 1:50 am

   Kiitos kivasta kommentista!

   Kyllä niitä pulloja just kaukolennoilla siellä keittiössä täytellään! Kaadetaan siis vaan isommasta pullosta vettä 🙂

   Oon kokeillu Body Shopista ostettua kasvo- ja vartaloöljyä. Kun oon sekoittanu öljyn suoraan CC-voiteen kanssa, niin se levittyy tosi hyvin ja tasaisesti! Sopiva öljyn määrä riippuu varmaan ihon kuivuudesta ja CC-voiteen tyypistä. Ihan kämmenselällä oon sekoittanu vähän öljyä voiteen sekaan. Kokeilemalla selvinnee parhaiten 🙂

 2. Aurinko Meri
  March 25, 2017 / 2:40 pm

  En ole matkustanut (enkä aiokaan matkustaa) koskaan kaukomaille, mutta ihan noilla lomalennoillakin on tullut ongelmaksi, että miten saa sen lentoemännän huomion herätettyä, että saisi sitä vettä. En ole pikkuruinen ihminen, joten en viitsi todellakaan turhaan pöngetä sieltä istuimelta (ja juuri luin, ettei saisi ottaa kiinni edessäistuvan selkänojasta – miten me ei enää niin hyväkuntoiset pääsemme sitten ylös??). Vessassa on usein pakko käydä kerran, sille ei voi mitään. Jalkoja pitäisi kyllä liikuttaa, koska ainakin minä saan levottomat jalat jo lomalennollakin. Mutta yritäpäs työntyä sieltä ikkunan vierestä vieressäistuvan harmiksi pois…
  Nyt varasin paikan taas eturivista, käytävän vierestä. Kai nuo pitemmälle lentävät koneet ovat sentään isompia? Joskus tuntuu, kuin istuisi nukkekodissa 🙂 Tähän varmaan joku vastaa, että laihduta/älä herrenenaika matkusta. Mutta olen jo vanha täti, näillä mennään! Ja kun tykkään uida ja se tekee niin hyvää selkävammallekin. Ja oikein meressä, ei altaassa.
  Ennen sain järkyttävän kivun korviini laskuissa, mutta onneksi se on helpottanut. Kerran Amsterdamin matkalla kävin lääkärissä ja hän totesi, että on mustelmat tärykalvoissa. Ei siihen auttaneet tipat eikä mitkään. Niitä kyllä lentoemo toi kesken lennonkin kun huomasi, että itken kivusta.

  Hyvää jatkoa sinulle ja kaunista kevättä!

  • annimarian
   March 26, 2017 / 8:30 pm

   Heippa ja kiitos kommentista!

   Euroopan lomalennot lennetään pienemmillä koneilla kuin kaukolennot, joten tilaa on tietysti myös matkustajille vähemmän. Vessassa käyminen ja muukin (kohtuullinen) liikkuminen kuuluu kuitenkin asiaan, joten siitä on turha vieruskaverin pahastua! Hyvä heidänkin vähän liikkua 🙂 Jos joku oikein toivoo rauhaa ja omaa tilaa, niin sitten voi tietysti ostaa lipun business-luokkaan. Jos korvia tahtoo särkeä lennoilla, kannattaa käyttää jo ennen lentoa jotain avaavaa nenäsumutetta. Sillä yleensä välttää korvakivutkin. Sen on saanut lentäessä huomata, että jos on vähääkään flunssainen tai tukkoinen olo, sen tuntee heti korvissa!

   Kivoja lentoja ja kaunista kevättä sinullekin 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *